Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Poseban interes za dalje unaprjeđenje ove oblasti na svom području iskazali su predstavnici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođeni premijerkom Aidom Obućom
Obrazovanje, zapošljavanje, finansiranje, saradnja: Delegacija Bosne i Hercegovine u studijskoj posjeti Republici Sloveniji
Datum: 18.11.2019.

Republika Slovenija, kao zemlja članica Evropske unije, ostvaruje značajne rezultate u projektima obrazovanja odraslih. Pored velikih napora lokalnih ljudskih univerzi, odnosno organizatora obrazovanja odraslih, jedan od ključnih faktora uspjeha je i izgrađena svijest o podijeljenoj odgovornosti za razvoj obrazovanja odraslih između različitih resora.

U svrhu uspostavljanja i unapređenja međusektorske saradnje u Bosni i Hercegovini, DVV International – Ured za BiH je u saradnji sa Andragoškim centrom Republike Slovenije, od 11. do 15. novembra, organizovao studijsku posjetu Republici Sloveniji.

Članovi delegacije Bosne i Hercegovine bili su predstavnici četiri kantona Federacije BiH (Unsko-sanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Bosansko-podrinjski kanton Goražde, Kanton Sarajevo), Brčko distrikta BiH i Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske.

Poseban interes za dalje unapređenje ove oblasti na svom području iskazali su predstavnici Bosansko-podrinjskog kantona Goražde (BPKG) te su među članovima delegacije studijskog putovanja bili i premijerka Vlade BPKG, gospođa Aida Obuća te tri ministra: ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, gospodin Arman Bešlija, ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose, gospođa Nataša Danojlić te ministar za finansije, gospodin Mirsad Agović.

Tokom posjete održani su sastanci sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta, Ministarstva rada, porodice, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti, Andragoškog centra Slovenije, ljudskih univerzi u Ljubljani, Črnomelju i Ajdovščini, kompanije Mlinotest u Ajdovščini, a delegaciju je ugostio i načelnik Općine Ajdovščina, jedne od općina sa najbržim razvojem na području Slovenije.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Adresa: Trg Branilaca 2, 73000 Goražde, BiH
Tel: + 387 38 224 265 / 228 705 / 228 812
Fax: + 387 38 228 438
e-mail: ministarstvo.finansija@bpkg.gov.ba

MINISTAR

MIRSAD AGOVIĆ dipl.ecc.
Tel: + 387 38 224 265 / 228 705 / 228 812
Fax: + 387 38 228 438
e-mail: mirsad.agovic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.