Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Polaganjem cvijeća na spomen obilježja i svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Foča u FBiH i 26. godišnjica reintegracije
Obilježavanju prisustvovale predsjedavajuća Skupštine i premijerka BPK Goražde Aida Sirbubalo i Aida Obuća sa ministrima u Vladi BPK Goražde
Datum: 18.03.2022.

Brojne delegacije i gosti odali su počast prvim žrtvama agresije, a cvijeće je položeno i na spomen obilježje Šehidska kapija u Ustikolini i partizansko spomen obilježje.

Počast šehidima i poginulim braniocima odata je i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj su evocirane  uspomene na vrijeme prije 26 godina kada je ova lokalna zajednica reintegrisana u sastav FBiH te ukazano na važnost podrške svih nivoa vlasti u izgradnji boljeg ambijenta za život svih stanovnika.

O razvoju lokalne zajednice na sjednici su govorili Mirza Bašić, predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Foča u FBiH, načelnik općine Pale  u FBiH Almin Ćutuk, gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović te premijerka BPK Goražde Aida Obuća, koja je uz zahvalnost svima koji su u protekle dvije i po decenije dali svoj doprinos u izgradnji općine Foča u FBiH, naglasila potrebu za snažnijim i zajedničkim zalaganjem da se život na ovim prostorima učini što kvalitetnijim.

” Načelnici općina i grada Goražda imaju jako dobru podršku BPK i mi smo svjesni da oni sami ne mogu stvarati bolje uslove za život u ove tri lokalne zajednice . Zato sa svoje strane dajemo maksimalan angažman da one bude održive, ali takođe im pružamo  pomoć kada je u pitanju podrška viših nivoa vlasti, uglavnom sa federalnog nivoa. Ono što od njih tražimo jeste da budu fer i korektni prema stanovnicima ove lokalne zajednice i da benefite te naše saradnje vi ovdje osjetite. Stoga kao premijerka BPK želim vam dati javno obećanje da će podrške ovoj lokalnoj zajednici biti uvijek i da će ona ići u stvaranju boljih uslova života za građane općine  i BPK u cjelini” – kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.   

Na svečanoj sjednici povodom Dana općine  dodijeljene su zahvalnice  pojedincima i kolektivima koji su doprinijeli razvoju Foče u FBiH, među kojim i Vladi BPK Goražde, a zahvalnice je uručio načelnik općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija.

Svojim interpretacijama svečanost su upotpunili učenici OŠ Ustikolina.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt

Adresa: Trg Branilaca 2, 73000 Goražde, BiH
Tel: + 387 38 224 265 / 228 705 / 228 812
Fax: + 387 38 228 438
e-mail: ministarstvo.finansija@bpkg.gov.ba

MINISTAR

ESAD KANLIĆ dipl.ecc.
Tel: + 387 38 224 265 / 228 705 / 228 812
Fax: + 387 38 228 438
e-mail: esad.kanlic@bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.